Image default
Arhiva

Znate li koji su prirodni antibiotici?

Sve više znanstvenika počelo okretati narodnoj medicini jer se došlo do saznanja kako postoji sve više biljaka koje su učinkovite u borbi protiv raznih infekcija.

Koji su prirodni antibiotici?

Donosimo Vam nekoliko prirodnih antibiotika za koje su znanstvena istraživanja pokazala da mogu uništiti brojne bakterije ili spriječiti njihovo razmnožavanje.

1. Šparoge

Da bi bili sigurni da ćete znati kako liječiti Escherichiu coli, potrebno je okrenuti se šparogama jer upravo njihov ekstrakt povećava broj bijelih krvnih zrnaca te ih aktivira u borbi protiv bakterije.

2. Zeleni čaj

Jeste li znali koliko je zdrav zeleni čaj? Radi se ljekovitom napitku koji ima višestruku korist za organizam, pa tako ima snažan antibakterijski učinak zahvaljujući polifenolu. Radi se o sastojku koji pomaže narušiti metabolizam bakterija onemogućavajući im da se razmnože.

3. Češnjak -bijeli luk

Češnjak je još jedan prirodan antibiotik, obogaćen alicinom, sastojkom zbog kojeg se češnjak oduvijek koristio za liječenje neizlječivih bolesti i za sprječavanje sepse. Moguće ga je konzumirati u sirovom obliku ili uz pomoć kapsula.

4. Jogurt

Dobre bakterije iz jogurta potiču na proizvodnju bijelih krvnih zrnaca, koja potom uništavaju nepoželjne mikroorganizme u tijelu.

5. Trešnja

Trešnja je odlična namirnica kada se žele spriječiti bolesti desni. Zahvaljujući sočnom soku, spomenuto voće ima mogućnost ublažiti bakterijsku aktivnost koja dovodi do stvaranja zubnog plaka.

6. Šipak

Šipak je važna i vrijedna namirnica koja se koristi još od davnih dana. Tako se još u drevnoj Kini znalo za ljekovitost soka od šipka, budući da pomaže spriječiti infekcije desni i usne šupljine.

7. Med

Med je odlična namirnica koja pomaže spriječiti infekcije ozljeda i rana. Mnogi ga vole dodavati raznim jelima i napicima. Najboljom vrstom meda smatra se manuka, proizvod starosjedilaca s Novog Zelanda. Dokazano je da spomenuti med može uništiti bakteriju Zlatni stafilokok, a koja je otporna na većinu lijekova.

U prirodni postoji puno ljekovitih biljaka koje mogu pomoći ublažiti brojne tegobe, a njihova prednost u usporedbi s lijekovima koji se inače konzumiraju je što ne izazivaju neželjene nuspojave.

Vaš portal Pravi Savjeti.info

Related posts

Zašto me moje dijete ne sluša?

0bavjijest o smrti našeg džematlije Hadžalić Senada.

Ministar zaboravio upisat 20 lijekova na esencijalnu listu

Leave a Comment