Image default
Arhiva

Zima a vi sa malom lopticom u stomaku: ŠTA SVE TREBA DA ZNATE !

Jedite povrće

Iako zima nije godišnje doba koje obiluje povrćem, npr. zelenom salatom ili paradajazom, možete jesti kupus, krompir… Krompir je veoma zdrava namirnica jer sadrži visok procenat željeza, koje Vaše tijelo koristi za proizvodnju bebinih crvenih krvnih zrnaca. Takođe je bogato vitaminom C, koji tijelu pomaže da apsorbuje željezo.

Mekani i gipki

Zimsko vreme isušuje kožu. Zimski faktori pogoršavaju uslove vjerovatno koliko i centralno grijanje ili koje god da koristite. Pokušajte sa narodnim lijekovima- pomiješajte kajsiju sa toplim maslinovim uljem i napravite smjesu.

Stavite na kožu, ostavite da djeluje 10 minuta i onda sperite. Maslinovo ulje će nahraniti kožu, a vitamin C će podići nivo kolagena dajući koži mekan izgled, pored sjaja koji Vam daje sama trudnoća.

Utoplite se

Hladnjikavo Vam je? Stomak koji neprestano raste pokazuje da ovog puta imate veću površinu kože preko koje izlazi toplota te je vrlo moguće da će Vam ove zime biti hladnije nego ijedne prije. Ovo Vam daje za pravo da poboljšate zimsku garderobu- kupite vunene džempere i novi kaput.

Nema potrebe da brinete kako je bebi hladno. Bezbijedna je u Vašem stomaku i uvijek joj je za stepen toplije. Kada se umotate u sve ono što ste planirali, biće joj vrlo toplo.

Ostanite unutra

Pored snijega i leda koji se gomilaju napolju, imate savršen izgovor da se utoplite i cijeli dan provedete čitajući knjigu ili uz televiziju. Postarajte se da gledate komediju jer istraživanja pokazuju da su smiješni filmovi dobri za srce koliko i aerobik.

Za smijeh se zna da smanjuje stres, povećava imuni sistem i smanjuje krvni pritisak – sve što je trudnici potrebno da se osjeća dobro .

Naslađivanje

Zimske noći su odlično vrijeme za kuvanje tople čokolade. Toplu čokoladu možete kupiti u kesici ili sami napraviti od mlijeka i čokolade za kuhanje. Stavite u šerpicu dvije šolje mlijeka i četiri štangle čokolade. Zagrijte smjesu, ali ne dopustite da proključa. U sve to možete dodati tri komadića narandže, ukoliko volite ovo voće. Kada smjesa postane pjenasta, skinite je sa šporeta, izvadite ostatke narandže i servirajte.

Ne samo da će Vas zagrijati, već ovaj napitak sadrži kalcijum od koga su bebino srce, nervi i mišići jači. Narandža sadrži vitamin C koji će pomoći Vašem imunom sistemu.

Umotajte svoj stomak i uživajte u zimi. :*

Related posts

U porodici Ibrahimović svi su slijepi: Održali su ih ljubav i sabur

SAVJETNICI

Sarajevski par-nepar

SAVJETNICI

Radarska kontrola

SAVJETNICI

Leave a Comment