Image default
Arhiva

Zeničani Haris Hečimović i Aldin Kajmaković poklanjaju putovanje na Umru naredne godine za dvije osobe

Haris Hečimović i Aldin Kajmaković, Zeničani, humanitarci, inicijatori velikog broja humanitarnih projekata, akcija, u zajednici poznati kao osobe koje rade mnoštvo dobrih i pozitivnih projekata odlučili su se za jedan novi poduhvat.
Obzirom da se profesor Haris Hečimović na studije vraća u Saudijsku Arabiju, u grad Mekku nakon ljetne pauze, put Medine i Mekke zaputit će se i Aldin Kajmaković, koji u ova sveta mjesta ide povodom obreda Hadždža i ispunjavanja pete islamske dužnosti.

Ova dvojica humanitaraca dosad su sa humanim ljudima širom svijeta, obezbijedili u periodu od godinu dana oko 42 putovanja na Umru i četiri putovanja na Hadždž, te su se odlučili da u mjesecu januaru 2018. godine pored već deset vjernika, Mekku i Medinu posjeti još dvoje, a koji će biti nasumično odabrani, simbolično, jedan vjernik u Medini, drugi u Mekki.

“Haris Hečimović i ja smo odlučili da dvije osobe obradujemo Umrom u mjesecu januaru naredne godine (već su obezbijeđene Umre za 10 osoba). To ćemo realizovati na način, da će biti objavljene slike sa napisanim imenima na papiru, jedna iz Medine (Poslanikove džamije), a druga Umra iz Mekke (sa slikom K'abe) na Harisovom i mom Facebook profilu”, rekao je Aldin Kajmaković.

Ovaj Facebook status Aldina Kajmakovića pregledalo je nekoliko hiljada ljudi, pa je tako status sherovalo preko 2.000, komentarisalo preko 1.000, a lajkalo skoro 2.000 onih kojima je želja da hodočaste ova sveta mjesta.

Podsjećamo, na javnom iftaru, koji se održao 12. juna 2017. godina za 1.000 osoba u centru grada Zenice, podijeljene su četiri Umre i jedan Hadždž, koji je Haris Hečimović obezbijedio upravo za humanitarca Aldina Kajmakovića, a koji će 17. augusta ove godine sa svim hadžijama iz Bosne i Hercegovina, otputovati put Mekke i Medine na obred Hadždža i ispunjavanja pete islamske dužnosti jednog muslimana.

Related posts

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Predstavnici Bošnjaka: Morali smo reagirati i zaustaviti glasanje

SAVJETNICI

Biometeorološka prognoza

SAVJETNICI

Leave a Comment