Zenica će moći primati e-račune komunalnih preduzeća

Javna preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Zenica i “Parking servis” Zenica su se uključili na ElGato platformu i tako omogućili svojim korisnicima da na jednostavan i siguran način primaju svoje e-račune.

Pristupanjem ova dva preduzeća građani sada imaju mogućnost da na jednom mjestu primaju e-račune svih komunalnih preduzeća Grada Zenice.

Korisnici će pored mogućnosti prijema e-računa imati i vlastitu arhivu e-računa, uvid u stanje potrošačke kartice, te će svoje račune moći plaćati jednostavno i brzo elektronskim putem, trajnim nalogom u banci, te gotovinom na brzim blagajnama.

Ova usluga je besplatna.

Zahtjev za elektronsko primanje računa možete podnijeti na stranici www.elgato.ba

Komunalna preduzeća za koja trenutno možete primati svoje elektronske račune u Zenici su: ALBA Zenica, “Grijanje” d.o.o., J.P. “Vodovod i kanalizacija” i J.P. “Parking servis”

Sve više krajnjih korisnika okreće se jednostavnijem načinu završavanja svojih platnih obaveza, bez čekanja u redovima i bespotrebnog trošenja vlastitog vremena.

ElGato krajnjim korisnicima omogućava uvid u račune i jednostavno izvršavanje svojih platnih obaveza, a izdavateljima otvara prostor za uštedu smanjenjem troškova izdavanja i slanja računa.