Image default
Savjeti

Zemlja je mjesto našeg rođenja, izvor života i mjesto na koje ćemo se opet vratiti (VIDEO)

Zemlja je mjesto naseg rođenja, izvor života i mjesto na koje ćemo se opet vratiti reče nam na početku razgovora naš fojnički domaćin Salem Šehović.

Na pitanje da li je ovog proljeća išta drugačija situacija nego ranije kaže da i nije. Onaj ko je sijao uvijek sije i sada. Za njega sjemena nisu problem jer ih uvijek pripremu godinu ranije.

Vrijedni domaćin ima i par košnica pčela koje su vrijedno skupljale med sa obližnjih drveća za vrijeme našeg dolaska. Kako kaže Salem stari ljudi su se bolje snalazili i njih korona ne bi uznemirila.

Sjeća se da su ranije sva domaćinstva imala podrume koji su bili tako pripremljeni da se i bez frižidera sve moglo skladištiti. Čak se nam je i ispričao kako se u njegovoj porodici mesko skladištilo. Naime, oni su u hladne podrume ostavljali meso koje su prekrivali žarom. Žara je spriječavala da se muhe skupljaju na meso i tako štitila od crvanja.

Iz Fojnice smo se zaputili kod našeg drugog sagovornika koji kaže da korona nije poremetila uzgoj koza i proizvodnju mlijeka, kao i domaćih jaja. Naprotiv interes za svim proizvodima je itekako porastao.

Izvor: blog.domacin.ba

Related posts

Savjetujemo: Prepeličja jaja za snažniji organizam

SAVJETNICI

Uvijanje listova paradajza – nije u pitanju bolest

SAVJETNICI

Savjetujemo: Kako da vam koke nose jaja i tokom zime

SAVJETNICI

Leave a Comment