Image default
Arhiva

Zbog Gulena nogometaš Hakan Šukur više ne postoji!

Od knjige rođenih pa na dalje briše se ime Hakana Šukura, donatora terorističkoj organizaciji Fetulaha Gulena ..

Turski nogometni savez uklanja sve tragove koji upućuju da je izdajica Hakan bio uzor i legenda Turskog nogometa i reprezentacije.

Savez je uklonio sve dokumente i materijale koji su u vezi s bivšim nogometnim reprezentativcem ove države Hakanom Sukurom, za kojim je nakon pokušaja državnog udara u državi raspisana potjernica i izdat nalog za hapšenje.

Kako saznaje novinar od zvaničnika TFF-a, uklonjene su sve fotografije Sukura u kompleksu nacionalnih reprezentacija “Hasan Dogan” u Istanbulu.

Također, u muzeju, gdje su izložene fotografije svih reprezentativaca turskog nacionalnog tima, više se ne nalazi fotografija pučiste Šukura.

Uklonjeno ime sa pločnika I nogometni klub Galatasaray, za kojeg je Šukur odigrao 392 utakmice i postigao 228 golova, pokrenuo je postupak za izbacivanje pučiste Šukura iz kluba.

Njegovo ime uklonjeno je i sa pločnika u turskom gradu Edirneu, navodi Anadolija.

Grad Edirne, koji se nalazi na zapadu Turske, 2012. godine pokrenuo je projekat kojim je određen pločnik u centru grada gdje se pišu imena najboljih igrača četiri velika turska kluba – Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas i Trabzonspor.

Na pločniku se nalazilo i ime izdajice, no odlukom Grada Edirne, u srijedu je uklonjeno.

U okviru istrage protiv organizacije FETO, za koju se smatra kako je odgovorna za pokušaj državnog udara u Turskoj 15. jula, uhapšen je Hakanov otac Selmet Šukur.

Ranije je objavljeno kako su turske vlasti izdale nalog za hapšenje Šukura zbog veza s Fethullahom Gulenom, koga se tereti da je organizator pokušaja prošlomjesečnog puča.

Kako je objavljeno, u nalogu za hapšenje se bivši nogometaš tereti za “članstvo u oružanoj terorističkoj organizaciji”.

Sud je naredio zapljenu sve imovine izdajnika oca Selmeta i sina Hakana.

Šukur kao najbolji strijelac reprezentacije i igrač u nekoliko strani klubova , sad je najveća sramota Turskog nogometa.

Related posts

Zadovoljni zaposlenici povećavaju vrijednost brenda

Kako do posla u Sloveniji

Ove namirnice mogu zamijeniti jaja

Leave a Comment