Zatvoren autoput Zenica-Kakanj: Saobraćaj blokiran do daljnjeg

Zbog aktiviranog klizišta u mjestu Donji Tičići i izlijevanja većih količina vode na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smijera), kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz Policijske stanice Kakanj.

Obustavljen je saobraćaj na autoputu Koridor 5C i regionalnoj cesti Zenica-Kakanj uslijed izlivanja rijeke Ribnice koja je prethodnih dana napravila probleme u pojedinim kakanjskim selima u kojima je pokrenuto klizište.

Kako su istakli, velika količina vode i jalove mase probila je barikade i izlila se na autoput i regionalnu cestu nakon čega je došlo do totalne obustave saobraćaja.

Naveli su da će blokada biti na snazi do daljnjeg, a u međuvremenu će se koristiti alternativni pravci. Sve ekipe su na terenu, vatrogasci, civilna zaštita, policija…

Krajem prošlog vikenda na području kakanjskih sela Ribnica, Mramor, Donji Kakanj došlo je do aktiviranja klizišta. Došlo je do akumulacije vode koja je stvorila vještačko jezero.