Image default
Arhiva

Zašto žele Adnanu Ćatiću oduzeti titulu

– Da se ne ponavljam, kakvom smatram odluku Tužilaštva u Kolnu.

Pitanje je kako se došlo do toga da se punih 10 mjeseci čekalo na otvaranje B uzorka.

Već sam angažirao svoje advokate iz Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država i na ovome neće ostati.

To je za Avaz.ba u ekskluzivnom razgovoru potvrdio Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, njemački bokser bh. korijena i voišestruki prvak u WBO verziji u srednjoj kategoriji, nakon što je danas portparol Tužilaštva iz Kolna Daniel Vollmert  saopćio da je Ćatić pao i na B uzorku.

https://www.youtube.com/watch?v=KDRcTzgSN3A

Nešto ranije, u februaru, Ćatić je također bio pozitivan na A uzorak. Ćatić je bio podvrgnut doping testu nakon velike pobjede u borbi za svjetsku titulu protiv Fedora Chudinova.

Podsjetimo, u spektaklu u Konig Pilsener Areni u Oberhausenu u Njemačkoj, Ćatić je uzvratio Chudinovu za poraz iz prošle godine kada mu je Rus oduzeo titulu nakon 12 rundi podijeljenom sudačkom odlukom.

– B uzorak je testiran. Rezultati su pozitivini, kao i za A uzorak. Istraga se nastavlja – kazao je Vollmert.

Ćatić je za naš portal još jednom podvukao da sumnja u rezultate testa oba uzorka. I ranije je govorio da mu je sve namješteno.

– Pričat ćemo o svemu, ima vremena. Sada se želim maksimalno angažirati sa svojim advokatima da dokažem da nisam kriv. Znam da nisam kriv i to ću dokazati,m prije ili kasnije – kaže Ćatić, koji je vijest o pozitivnom B uzorku dočekao danas u Mostaru.

Ukoliko Ćatić bude osuđen prijeti mu kazna zatvora do tri godine.

– Ma kakav zatvor. Radit ću na svemu da dokažem da nisam kriv. Ponavljam, progovorit će Adnan o svemu, a Avaz će biti prvi koji će objaviti isitinu o svemu ovome, samo vas molim da malo pričekate – kazao je Ćatić, koji je dodao da ga vijest iz Njemačke nije iznenadila.

Podsjećamo, Ćatiću je otkriven Hydro-HY stanozolol. Supstanca koja se koristi za bildanje mišića i dobitak težine. Nakon pobjede nad Chudinovom, trebalo je više od osam sedmica da Ćatića informiraju da je bio pozitivan na testu. Obično to ne traje više od dvije do tri sedmice.

– To je najviše sporno i otkrit ću ko stoji iza ove velike svjetske podvale – podvukao je Ćatić.

Autor: A. SOKOLOVIĆ

avaz/ you tube / agencije

Related posts

Konkurs za prijem zaposlenika u radni odnos

SAVJETNICI

Postoje li u lijekovima haram supstance? (VIDEO)

SAVJETNICI

Napokon Super Mario Run na vašem Androidu

SAVJETNICI

Leave a Comment