Image default
Arhiva

Zašto plaćati rtv preplatu? Političar pozvao narod da ne plaćaju, novinari ga napadaju .

Ako neko progovori o rtv preplati, mediji ga odmah ušutkaju ..

Amer Bekan predsjednik “Prve stranke” našao se u žiži javnosti, nakon što je pozvao narod da ne plaćaju RTV pretplatu, a zatim argumentovano objasnio i zašto.

Općepoznata činjenica jeste da su državni mediji- režimski mediji, koji služe za propagandu vladajućih stranaka, dok glasačko tijelo koje nije za vladajuće stranke nikad ne dobije dovoljno prostora u javnim medijima.

Također, RTV pretplatu bi trebala da plaća samo EPBIH, koju najvećim dijelom koriste Bošnjaci, dok bi HZHB I EPRS izbjegle ovaj vid pretplate, što je još jedan udar na integritet Bošnjačkog naroda.

Da stvar bude još gora, novac od RTV pretplate bi dijelom išao i u režimski mediji Milorada Dodika RTRS, iako stanovnici Republike Srpske ne bi plaćali RTV pretplatu.

Mnogi građani su izrazili svoje nezadovoljstvo ovim potezom vlade i odbijaju da plate pretplatu, koja dolazi uz račun za struju.

Sasvim sigurno da će oko ove teme biti još veće bure, a da li će Bošnjaci ponovo oboriti glave i biti robovi u vlastitoj državi, ostaje nam da vidimo.

(Minut.ba)

Related posts

Kadulja je odlična u liječenju zdravstvenih tegoba

SAVJETNICI

Turska ukinula zimsko računanje vremena

SAVJETNICI

Biometeorološka prognoza

SAVJETNICI

Leave a Comment