Image default
Arhiva

Zar smo društvo koje “hvata” pokemone?

Ovih dana internet su preplavile informacije o pokemonima.

Šta su pokemoni?

Imaginarni pokemoni su igra za djecu i odrasle koja je poharala svijet, a razvojni studio „Niantik“ kaže da se ulažu ogromni napori u obezbeđivanju novih serverskih kapaciteta kako bi “svi” (očito se očekuje da ćemo baš svi ostaviti se svakodnevnog posla i relaksirati se hvatajući imaginarne pokemone) mogli nesmetano da hvataju Pokemone.

„Pokemon GO“ je tek prije dva dana stigla u Evropu, odnosno Njemačku, a jučer su u potragu za malim vragolanima krenuli i Britanci.

Zbog globalne pomame za Pokemonima, „Nintendu“, koji je u saradnji „Niantikom“ razvio video-igru, akcije su skočile za 77 odsto, a poslednjih nekoliko dana ukupna vrijednost kompanije porasla je za 15 milijardi dolara.

Ukratko:

Da bi igrali ovi igricu, potrebno je da hodate po cesti ili njivama i non stop gledate u mobitel na kojem se vidi ima li pokemona ispred vas ili nema…

Postavimo sebi pitanje, da li je bolje da naše dijete ide po cesti i gleda u mobitel i velika je mogućnost da mu se nešto desi ili da trči po igraličtu s vršnjacima.

Čuvajte svoju djecu od ovakvih “stvari”, jer djeca će nam postati “hendikepirana”, dovoljna je činjenica da osobe koje su napravile društvene mreže, ovakve igre, ne dozvoljavaju svojoj djeci da imaju mobitele, kamoli da “igraju” ili dangube.

Oni svoju djecu čuvaju, a našu nagovaraju pomoću reklama, nagrada, PP programa.

Čuvajte svoju djecu, jer su oni vaš emanet za koji ćete odgovarati.

Hvataju li naša djeca pokemone ili pokemoni “hvataju” njih!?

pravisavjeti.info

Related posts

Dolazi nam osma generacija popularnog Golfa

17 godina od smrti košarkaškog velikana Mirze Delibašića

Majke Srebrenice: Pogrešno tumačenje izjava Izetbegovića unosi smutnju među Bošnjake

Leave a Comment