Image default
Arhiva

Za mlijeko i opremu poljoprivrednicima uplaćeno još 5,1 miliona KM

Poljoprivrednicima u Srpskoj u petak je uplaćeno još 5,1 milion maraka podsticaja, što će im uveliko olakšati poslove u štalama i na njivama.

Potvrdili su ovo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, poručujući da će o narednoj uplati javnost biti blagovremeno obaviještena.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja proizvođača mlijeka i uzgajivača goveda RS Ostoja Nikolić istakao je da je mljekarima uplaćena premija za januar ove godine.

“Osim toga, obradovala nas je i vijest da je nadležno ministarstvo već obračunalo sve premije zaključno sa junom ove godine. To nam daje nadu da će i dio ovogodišnjih podsticaja biti uskoro isplaćen”, rekao je Nikolić.

Da je novac uplaćen na račune i drugih poljoprivrednih proizvođača potvrdio je predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Savo Bakajlić.

Prema njegovim riječima na njihove račune uplaćen je i novac za mehanizaciju za januar 2016. godine.

“Gest ministarstva je za svaku pohvalu, iako je sve ovo trebalo biti isplaćeno još u maju”, rekao je Bakajlić.

Dodao je da ostalo još nešto malo novca da se isplati na ime prošlogodišnjih podsticaja.

“Iz ministarstva imamo obećanje da će nam na osnovu priliva u budžet RS biti isplaćen i ostatak podsticaja”, kazao je Bakajlić.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS prije dvadesetak dana poljoprivrednicima je na ime podsticaja uplatilo tri miliona maraka.

AKTA.BA

Related posts

Razgovor s povodom ZAŠTO JE ZABRANJEN BOSANSKI JEZIK – NOVO HIT IZDANJE „BOSANSKE RIJEČI“ IZ TUZLE

London: Karte za predstavu “Frenki i Džoni ” od danas u prodaji

Vremenski bilten

Leave a Comment