Image default
Arhiva

Youtube promijenio pravila monetizacije videa – manje zarade za većinu kanala?

YouTube se obračunao sa nelegitimnim autorima sadržaja na svom video servisu, i uveo neka nova pravila igre. Tako da svaki YouTuber sada treba dosegnuti 10.000 prikaza prije nego što čak počne i razmišljati o zaradi od oglašavanja.

To je zahvaljujući novim pravilima koje YouTube uvodi kako bi se osiguralo da legitimni autori svojih video uradaka i oglašavači lijepo surađuju. Već smo pisali o problemima YouTube-a sa oglašivačima, koji su počeli masovno otkazivati oglašavanja u posljednjih nekoliko mjeseci.

Neke velike tvrtke poput Pepsi Cole, povukle su svoje oglase zbog straha da im se oglasi prikazuju na svakakvim video sadržajima, od kojih su neki i potencijalno uvredljivi, ili rasno diskriminirajući i slično.

Od tada YouTube mijenja svoju politiku, kako bi riješio taj problem, uvodeći nova pravila, koji se dirketno odnose na manje YouTube korisnike.

     Nove zaštitne mjere za partnerske odnose sa YouTube-om

Do sada je vrijedilo pravilo da su svi dobrodošli da se pridruže Partnerskom programu usluge YouTube. Dovoljno je bilo da otvorite svoj Youtube račun, i mogli ste unovčavati svoje videozapise, uzimajući dio prihoda od Google reklama. Problem je nastao, kada su korisnici počeli zloupotrijebljavati cijeli sustav na razno razne načine.

YouTube sada uvodi nova pravila za YouTube partnerski odnos. Ova nova pravila znače da se oglasi neće prikazivati ​​na videozapisima sve dok taj kanal ne dosegne 10.000 prikaza od postavljanja videa na youtube, dakle računa se “life time”. Na taj način YouTube dobija dovoljno vremena za procjenu dali je kanal i njegov autor u skladu sa youtube pravilima.

Nakon što kanal dosegne prag od 10.000 pogleda, autor može podnijeti zahtjev za pridruživanje YPP-u. U tom trenutku, YouTube će pregledati kanal kako bi se osiguralo da slijedi smjernice zajednice i pravila oglašavača. Ako je sve u redu, YouTube će početi prikazivati ​​oglase na videozapisima tog kanala od tog trenutka.

            Svi dobivaju … osim malih YouTube korisnika

Ako ste novi u tome, i tek pokrećete svoj YouTube kanal, ovaj novi prag očito predstavlja problem. Međutim, sve dok ne postignete tisuće prikaza na svakom vašem videozapisu, ni nećete zarađivati neke značajne novce.

U svakom slučaju sada, znate da morate proizvoditi kvalitetan sadržaj prije nego što možete postati uopće youtube partner.

U međuvremenu, YouTube ima vremena da pregleda i eventualno ukloni neprimjerene sadržaje, a veliki dio će vjerojatno i sam nestati kada većina povremenih youtubera shvati da od takvog sadržaja i nema više nikakve zarade. S druge strane, oglašivači mogu biti sigurni da su kreatori sadržaja, koji prikazuju njihove oglase u određenoj mjeri ipak provjereni, i da se njihovi oglasi neće prikazivati na videima sumnjivog sadržaja i kvalitete.

Jeste li vi YouTuber?

Jeste li uspjeli prikupiti 10.000 pogleda?

Što mislite o ovom novom pragu?

Napišite nam u komentarima!

Related posts

Slanutak – jedna od najotpornijih mahunarki na sušu

SAVJETNICI

Zenica: Povećanje poticaja za poljoprivredu u narednoj godini.

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment