Image default
Arhiva

Vrijedna donacija Konzuma BiH javnim kuhinjama u BiH

Konzum BiH danas je upriličio podjelu bajramskih donacija narodnim kuhinjama u Zenici, Tuzli i Mostaru kako bi svim korisnicima osigurali  ljepši i bogatiji ručak povodom Kurban Bajrama.

”Svjesni smo da većina bh. građana živi na margini društva i da je mnogo ljudi u stanju socijalne potrebe. Misija svih nas mora biti briga o najugroženijim  kategorijama stanovništva, a Bajram je divna prilika da pokažemo humanost, brigu i poštovanje prema drugima.  Ovog puta odlučili smo pomoći rad narodnih kuhinja, čiji se broj korisnika, nažalost,  iz dana u dan povećava. Nadamo da će donirane namirnice olakšati i  obogatiti obroke koje svakodnevno spremaju, pogotovo Bajramske”, istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Donirani prehrambeni artikli uručeni  su narodnoj kuhinji ”Imaret” Tuzla, Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici i Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Mostar. Ove tri ustanove zajedno broje više od 7000 korisnika, a svaka vrsta pomoći je dobrodošla, naročito zbog nepostojanja stalnih donacija i kontinuiteta u snabdijevanju namirnicama.

“Narodna kuhinja ”Imaret” broji više od 2500 korisnika, samim tim naše usluge koristi oko 750 porodica, a svakodnevno ih opslužujemo na 16 punktova u 4 općine na području grada Tuzla. Obzirom na tako veliki broj korisnika, svaka donacija nam je dobrodošla, pogotovo ako uzmemo u obzir i kašnjenje uplata budžetskih sredstava. Konzum BiH našoj kuhinji pomaže već dugo i zaista smo im zahvalni na pomoći”, istakla je Mensura Hasanović direktorica regionalnog ‘Merhameta” Tuzla.

Društveno odgovorno djelovanje utkano je u poslovnu politiku Konzuma, koji će i u budućnosti pomagati lokalne zajednice širom BiH.

Related posts

Osam štetnih utjecaja soli na tijelo

Savjeti kako popraviti oštećenja na parketu

Biljka koja snižava holesterol i ublažava alergiju

Leave a Comment