Image default
Vrijeme

Vremenski bilten

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 28.12.2018.
Jutros je u centralnim i ostočnim područjima bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -8 stupnjeva, Bugojno, Drvar i Livno -5, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Stolac -4, Bihać, Sanski Most i Tuzla -3, Banja Luka, Srebrenica i Zenica -2, Bjelašnica, Brčko i Zvornik 0, Bijeljina i Doboj 1, Gradačac i Trebinje 2, Mostar 4, Neum 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara za viši od normalnog i sporo raste.

Danas prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa maglom i niskim oblacima, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno vrijeme. U poslije podnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje sa sjevera koje u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne može uvjetovati slabu kišu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U Sarajevu magla i niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja.

AM:28.12.2018. prognoza min temp
Bihać umjereno oblačno
Banja Luka umjereno oblačno
Bugojno umjereno oblačno
Livno umjereno oblačno
Mostar pretežno vedro
Sarajevo umjereno oblačno
Trebinje pretežno vedro
Tuzla umjereno oblačno
Zenica umjereno oblačno
petak – 28.12.2018.

PROGNOZA

Related posts

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment