Image default
Vrijeme

Vremenski bilten

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

26.12.2018.

Jutros je u većem djelu Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u planisnkim i centralnim djelovima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Bihać, Drvar i Sanski Most -4, Ivan Sedlo -3, Banja Luka -2, Jajce i Stolac -1, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Livno 0, Trebinje, Tuzla i Zenica 1, Zvornik 3, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Mostar 4, Neum 5 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 955 milibara, za 13 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u jutarnjim satima, u većem djelu Bosne, pretežno oblačno vrijeme. U višim područjima istočne Bosne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Prije podne postupno smanjenje oblačnosti u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. U Krajini, zapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab zapadnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjeverni. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 6, na jugu zemlje do 9 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguće je i provijavanje slabog snijega. Prije podne, postupno smanjenjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stupnja.

AM:26.12.2018. prognoza min temp
Bihać umjereno oblačno
Banja Luka umjereno oblačno
Bugojno pretežno oblačno -1º
Livno umjereno oblačno -2º
Mostar umjereno oblačno
Sarajevo pretežno oblačno sa snijegom -1º
Trebinje umjereno oblačno
Tuzla susnježica
Zenica pretežno oblačno
srijeda – 26.12.2018.

PROGNOZA

Related posts

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment