Vremenski bilten

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 18.12.2018.
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti bilo je u sjevernim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Banja Luka, Ivan Sedlo i Sokolac -6, Sanski Most i Tuzla -5, Bihać, Jajce i Sarajevo -4, Gradačac i Zenica -3, Brčko i Bugojno -2, Livno 0, Drvar 3, Široki Brijeg 5, Mostar, Stolac i Trebinje 6, Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.


Danas se u našoj zemlji, prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Poslije podne bez padavine i postupno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 7 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, moguće je i provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura oko 0 stupnjeva.

AM:18.12.2018.prognozamin temp
Bihaćumjereno oblačno-4º
Banja Lukaumjereno oblačno-3º
Bugojnoumjereno oblačno-3º
Livnoumjereno oblačno-3º
Mostarpretežno oblačno
Sarajevopretežno oblačno-6º
Trebinjepretežno oblačno
Tuzlapretežno oblačno-4º
Zenicapretežno oblačno-2º
utorak – 18.12.2018.

PROGNOZA