Vremenski bilten

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU – 30.11.2018.
Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne bilo pretežno vedro, a u ostalim djelovima pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Livno -10 stupnjeva, Bjelašnica i Gradačac -8, Zvornik -7, Bijeljina, Doboj, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Sokolac -6, Brčko -5, Banja Luka -4, Sarajevo -3, Bugojno, Sanski Most i Stolac -2, Jajce i Zenica -1, Trebinje 1, Mostar 2, Neum 4 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u jutarnjim satima i prije podne, u sjeverozapadnim, centralnim, te ponegdje u istočnim područjima Bosne pretežno oblačno i maglovito, a u ostatku naše zemlje pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Tokom dana, posupno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost, poslije podne smanjenje oblačnosti i sunčanije. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 2 stupnja.

AM:30.11.2018.prognozamin temp
Bihaćpretežno oblačno sa snijegom-2º
Banja Lukapretežno oblačno sa snijegom-3º
Bugojnopretežno oblačno-4º
Livnopretežno vedro-2º
Mostarvedro
Sarajevovedro-6º
Trebinjevedro
Tuzlapretežno vedro-5º
Zenicaumjereno oblačno-3º
petak – 30.11.2018.
PROGNOZA
 NUMERIČKA PROGNOZA
Temperatura na 2m po numeričkom modelu WRF-NMM
FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD