Image default
Arhiva

Vremenski bilten

U našoj zemlji danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima.

Povremeno i sa slabim snijegom na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine.
Vjetar u Bosni slab zapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -12 do -5, na jugu od -2 do 3 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -10 °C.

Ugaženog snijega na kolovozu ovog jutra ima u centralnim i sjevernim dijelovima naše zemlje. Izdvajaju se putni pravci Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, kao i puteve na području Doboja, Bosanskog Broda, Orašja i Odžaka.

Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.
Posebno izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.

“Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila”, saopćio je BIHAMK.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

 

Related posts

Stanje na putevima

SAVJETNICI

Dobri ljudi

SAVJETNICI

Grad Beč prodaje svoja polovna vozila, mašine i opremu

SAVJETNICI

Leave a Comment