Vraćaju se topli i sunčani dani

Nakon hladnog talasa u BiH očekuje se stabilizacija vremenskih prilika te blagi porast temperatura, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U našoj zemlji  danas prije podne očekuje se pretežno oblačno vrijeme u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostalim dijelovima Bosne mala do umjerena naoblaka.

U drugoj polovini dana u Bosni će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini će biti sunčano. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19 stepeni.

Kako su najavila najviša dnevna temperatura zraka u Bosni kretat će se između 19 i 24, u Hercegovini od 24 do 28 stepeni.

U  subotu će u Hercegovini biti sunčano, dok u  Bosni umjereno, sredinom dana u sjevernim područjima prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.  U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 20 i 25 stepeni, u Hercegovini od 26 do 30 stepeni.

Drugog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu i zapadu Hercegovine do 32 stepena.

Slično vrijeme uz blagi porast temperatura očekuje se i početkom sljedeće sedmice. U Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu i zapadu Hercegovine od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33 stepena.