Image default
Arhiva

Vlasnik lokala i žena izmislili da su ih za Novu godinu napali Arapi i silovali im gošće

DRŽAVNO odvjetništvo u Frankfurtu na Majni podiglo je optužbu protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su početkom godine izmislili napad grupe Arapa i seksualno napastovanje u jednom lokalu u Frankfurtu.

Kako stoji u saopćenju državnog odvjetništva, 49-godišnji ugostitelj i jedna 29-godišnja žena su u novogodišnjoj noći s 2016. na 2017. prijavili upad pedesetak migranata arapskog porijekla u njihov lokal u blizini frankfurtske glavne željezničke stanice te da su migranti seksualno napastovali gošće i razbijali inventar.

Nakon višesedmične istrage se pokazalo da u novogodišnjoj noći “nisu zabilježeni” napadi ovakve vrste, a da se optužena 29-godišnjakinja, koja je navela da je i sama bila žrtva seksualnog napastovanja, u novogodišnjoj noći uopće nije nalazila u Frankfurtu nego, kako tvrde lokalni mediji, u Beogradu.

Policija razmišlja od dvoje optuženih zatražiti i nadoknadu za izlazak na teren, a ispituje se i mogućnost neproduljenja koncesije 49-godišnjaku za obavljanje ugostiteljskog obrta.

Navodni seksualni napadi u Frankfurtu u novogodišnjoj noći izazivali su veliku pažnju medija jer javnost na vijesti ovakve vrste reagira osjetljivo.

Index

Related posts

Znaš li šta je AUDIT HALAL KVALITETE?

SAVJETNICI

Savjeti za malinare

SAVJETNICI

Sarajevo – grad koji spaja istok i zapad!

SAVJETNICI

Leave a Comment