Visit Bihać: “Bihaćka zimska priča”

#visitbihac #osjetitoplinuzime #winterpark

Turistička zajednica Grada Bihaća: “Bihaćka zimska priča” je prilika da sa hotelijerima i ugostiteljima gradimo novogodišnju turisitčku pondu

Danas je u sali Kulturnog centra medijima predstavljen projekat pod nazivom “Bihaćka zimska priča”, a kojeg organizira Turistička zajednica grada Bihaća zajedno sa partnerima JU “Kulturni centar” Bihać, JU “Zavod za prostorno uređenje” Bihać, JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać i JKP „Komrad“ Bihać. Zajedničkim naporima partnera i uz pomoć sponzora, kao što su: Grad Bihać, TC “Robot”, Bihaćka Pivovara d.d., BH Telecom d.d. i Hotel “Sedra” kreiran je bogat program koji ima za cilj da sve građane izmami na Gradski trg, a posjetiteljima poželi toplu dobrodošlicu.

Na Gradskom trgu za sve pristune pripremljena je bogata ugositeljsku ponuda i to u devet kućica za ugostitelje, u trinaest kućica za obrtnike, sa klizalištem u centru grada, koje će biti cjelodnevno raspoloživo za sve ljubitelje klizanja. Uz sve ovo čeka vas i četrnaest dana zabavnog program u “Winter parku”, koji će kulminirati velikim koncertom grupe “ZOSTER”, koja će prisutne na Gradskom trgu uvesti u novu 2019. godinu.

Pored programa u “Winter parku”, a u sklopu programa BZP, održat će se tradicionalni Novogodišnji malonogmetni turnir, a humanitarni karakter dat će tradicionalna humanitarna akcija Udruženja “ABC”.

Ove godine ugostiteljska ponuda je posebno obogaćena, očekuje se priprema brojnih specijaliteta, a učešće su uzela imena poput restorana “Kostelski buk” i “Paviljon”, caffe bar “Intima”, pub “Friends” i “Bik”, klub “Svarog” i “Piramida”, “River Una” te bistro “Midžića jezero”.

Ugositeljski će u ponedeljak, trećeg decembra, zajedno sa tamburašima zvanično otvoriti “Winter park” i otpočeti svoj rad. Kako kiša ne bi pokvarila doživljaj ove godine, organizatori su obezbijedili krovište, koje će biti postavljeno na Gradski trg tokom trajanja zabavnog programa, od 19.12 do 01.01.2019. godine.

“Bihaćka zimska priča” postavlja temlje za kreiranje zimske tusitičke ponude, tačnije novogodišnje, sa nizom koncerta na Gradskom trgu. Ugositelji i hotelijeri sada dobivaju priliku da grad Bihać reklamiraju i u zimskom periodu, ali u drugačijem svjetlu i tako privuku potencijalne nove goste na nekoliko dana u naš grad. Reklamne materijale koje smo izradili distribuirat ćemo besplatno hotelijerima u gradu, ali i onima sa druge strane granice”, kazao je Armin Amidžić v.d. direktor TZ Bihać.

Još jedna organizacijska novina jeste i to da će svi prisutni za vrijeme trajanja programa “Bihaćke zimske priče” u “Winter parku” imati na raspolaganju besplatan internet.

#visitbihac #osjetitoplinuzime #winterpark

Fotografija VisitBihac.
Fotografija VisitBihac.
Fotografija VisitBihac.
Fotografija VisitBihac.
VisitBihac