Užas u Banjoj Luci: Dodik je uradio ono što je najavio, totalitarizam je na djelu

 Vi ponovo ubijate Davida, to je zadnji morbidni čin. Kako stvari stoje, oni će do kraja dana realizovati svoje nakane, rekao je Bursać
Dragan Bursać

– Toliko toga se desilo u zadnjih 4-5 sati da se ne može u jednom komentaru reći. Uhapšeni su otac i majka ubijenog Davida, nekoliko opozicionih političara, jedan novinar koji je radio svoj posao, kazao je za N1 novinar i kolumnista Dragan Bursać u vezi sa dešavanjima u Banjoj Luci.

– To je situacija da se čovjek zgrozi. Samo pedesetak kilometara dalje imate situaciju da se ništa ne dešava. Ne može se reći da je neprijatno, ovo je užasno. Koliko god se mi pripremali da to bude neizbježno, rekao sam da će Dodik uraditi ono što je najavio, a to je da će počistiti trg. Kada vidite taj totalitarizam na djelu, ne može vam biti svejedno. To je bolno, žalosno i ta bespomoćnost koja izbija iz ljudi je poraz ljudskosti, rekao je Bursać.

Dodao je da najavljeno “čišćenje” predstavlja simbolički akt koji postaje doslovan.

– Znate kako, to “čišćenje” je jedan simbolički akt koji postaje doslovan akt. To rješenje je uručeno u ruku koja predstavlja ruku Davida simbolički. Vi ponovo ubijate Davida, to je zadnji morbidni čin. Kako stvari stoje, oni će do kraja dana realizovati svoje nakane, zaključio je Bursać.

Piše: Oslobođenje portal