Image default
Arhiva

Uz ove četiri namirnice ostanite duže mladi

Avokado je bogat vlaknima, kalijem, vitamina E i B te folnom kiselinom, a tako pomaže krvotoku i srčanom sistemu, stimulira rad mozga i liječi artritis Odabirom ovih namirnica, izgledat ćete i osjećati se bolje i mlađe.

1. Avokado Avokado je bogat vlaknima, kalijem, vitamina E i B te folnom kiselinom, a tako pomaže krvotoku i srčanom sistemu, stimulira rad mozga i liječi artritis. Također, sadrži oleinsku kiselinu, koja održava mekoću i hidrataciju kože.

2. Borovnice Borovnice su bogate vitaminima B2, C i E. Vitamini C i E se bore protiv štetnih slobodnih radikala, a općenito ovo je bobičasto voće dobro za holesterol, koncentraciju, zatvor te upale urinarnog trakta.

3. Šipak Bogat je antioksidansima, a fitohemikalije koje sadrži stvaraju serotonin, hormon sreće. Osim toga, ova namirnica povećava proizvodnju kolagena i smanjuje UV-oštećenja.

4. Lubenica Sadrži visok udio vitamina A i C te kalija i magnezija. Ova namirnica djeluje kao diuretik, jer stimulira rad bubrega, održava krvni tlak te ublažava upalna stanja. Lubenica je također puna likopena, koji pomaže u sprječavanju UV-oštećenja, koja uzrokuju bore i suhu kožu..

Related posts

Stanje na putevima

Najveći nišan, rijeka koja teče “uzbrdo”, misteriozni stećak, Tabija

Tinta za tetoviranje uzrokuje rak

Leave a Comment