Image default
Arhiva

Upozorenje vozačima koji koriste klima uređaj u vozilu

Iz BIHAMK-a upozorenje vozačima koji koriste klima uređaj u vozilu

Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a se apeluje na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze. Posebno se skreće pažnja svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralni putevi na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima, azadržavanja su trenutno u intervalima do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

IZVOR : PRAVISAVJETI.INFO / BIHAMK

Related posts

Kako razlikovati suhu od dehidrirane kože?

Bol između lopatica

Beeland: Selo u obliku košnice za pčele i saća

Leave a Comment