Image default
Arhiva

Upozorenje BIHAMK-a

Na magistralnom putu M-16.2 Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, preko prijevoja Makljen, trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

– Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama, a u sjeverozapadnim krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, upozoravamo na povremeno jače udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever -S arajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko – Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić.

Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko – Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo – Pale (dionici Ljubogošta – Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka, na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Aktivna klizišta

Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka – Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac – Drinjača, gdje je također izmijenjen režim saobraćaja.

Na GP Izačić – Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

S obzirom na to da je vikend, očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima.

Posebno očekujemo pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima.

Related posts

ŽNK Čelik vodi stalnu borbu za golo preživljavanje!/ Mnogi koji mogu pomoći su “gluhi i slijepi” na ženski sport

SAVJETNICI

Sam svoj majstor: Aparat za varenje

SAVJETNICI

Halal Standard BAS

SAVJETNICI

Leave a Comment