Image default
Arhiva

Udružite se malinari! Razmišljajte o svojim zadrugama!

Udruženje građana, udruženje malinara… su nevladine ,neprofitne organizacije, isto što je i udruženje poklonika naivne umjetnosrti i njima sličnih. Zadatak im je da promovišu branšu čiji su poklonici, da animiraju sebi slične da se okupe, uočene probleme prezentiraju nadležnim državnim organima i traže pomoć.

Za portal pravisavjeti.info piše: Milenko Stanojević dipl.ing.

Udruženja građana su prelazni period između neprofitne i profitne organizacije, to je prelazni period između UG i privrednog društva, organizacije koja će se starati za stvaranje profita svojih članova.
Poljoprivredne zadruge su viša faza u organizovanju poljoprivrednih proizvođača, ako su zainteresovani , pet proizvođača je dovoljno da registruju svoju zadrugu, koja će za njihovo ime i u njihov račun istupati na tržištu, tada se neće govoriti o prevarama koje im čine hladnjače.

O čemu VIŠE možete pročitati na: POVEZANI TEKST
Ako ste sigurni u kvalitet svoje robe, te u dobru zaradu smrznutog programa, napravite ugovor sa hladnjačom, a svaka će to učiniti , da dio predate robe smrzne za vas a dio da im prodate, neke će prihvatiti da urade i kompletno uslužno zamrzavanje vaše robe, platite uslugu po opšteprihvaćenoj tarifi i vi ste vlasnici Rolenda i Griza, budite izvoznici.

Još povoljnija stvar bi bila da država, opštine i drugi organi koji su naslonjeni na budžet izgrade Javnu hladnjaču koja bi vršila samo usluge zamrzavanja i prerade jagodastog voća za nezavisne proizvođače, zadruge i dr. koji za to imaju ineres , po opšteprihvaćenim cijenama, markirala tvoju robu, razvrstavala u zasebne boksove, kako bi u svakom momentu znao koja je to tvoja roba.
Takva ustanova bi bila regulator stanja na tržištu jagodastog voća, amortizovala udare na ovu proizvodnju.
Udruženi malinari, razmišljajte o svojim zadrugama, o asocijaciji zadrugara koja će sutra imati upliva na odluke vlada, na prodaju svojih finalnih proizvoda jer ćete tada moći biti i trgovci, a ne samo proizvođači.
S poštovanjem.

Za portal pravisavjeti.info piše: Milenko Stanojević dipl.ing.

Related posts

Biometerološka prognoza

SAVJETNICI

NAJZDRAVIJE VOĆE: Štiti od moždanog i topi kile velikom brzinom

SAVJETNICI

Visoki prinosi, ali i kvalitet kukuruza

SAVJETNICI

Leave a Comment