Udruženje poslovnih žena u BiH: Posjeta Bosanskoj Krupi

Udruženje poslovni žena

PROGRAM POSJETE BOSANSKOJ KRUPI

13.novembar 2017.godine

 

 11:30 – 15:00 Učešće na okruglom stolu Iskustva i prakse lokalnih zajednica

u podsticanju poduzetništva žena“, a sve u cilju umrežavanja i razmjene iskustava poduzetnica u općinama Grahovo, Bosanska Krupa i Cazin

 

Bosanska Krupa

                                              Fatima Gerzić

Agenda okruglog stola

 

Hotel Stari Grad, Bosanska Krupa, 13. novembar 2017.godine

 11:30 – 12:00 Registracija učesnika/ca

12:00 – 12:10 Pozdravna riječ organizatora

  • AidaZubčević, Predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH

12:10 – 13:00 Iskustva lokalnih zajednica – programi i mjere podrške poduzetništvu, dinamika implementacije, efekti, podaci o broju, strukturi i djelatnosti privrednih društava, potencijal  itd.  

 

13:00 – 13:45 Iskustva poduzetnica i udruženja poduzetnica – dostupni programi i mjere, prijedlozi potrebnih usluga, programa i mjera, transparentnost, informisanje, prepreke i prijedlozi za njihovo otklanjanje, ideje za unapređenje sveobuhvatne podrške za razvoj i podsticaj poduzetništva ( navesti 3 najpotrebnije)

 

13:45 –  14:00 Diskusija i prijedlog zaključaka

14:00 – 15:00 Ručak

15:00 Posjeta firmi “TIM-MED” i poduzetnici Fatimi Gerzić  

 

https://www.youtube.com/watch?v=JMApYEvzfBQ

 

Medo-biljna apoteka Tim-Med

Porodica Gerzić bavi se pčelarstvom od 1986, u početku je to bio sam hobi. Shvatili su potencijal njihove okoline za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, te  se odlučili za profesionalizaciju posla. Otvorili su medo-biljnu apoteku Tim-Med. Pošto se je javljala sve veća zainteresovanost za proizvode na biljnoj bazi, počeli su  uzgajati i ljekovito bilje po propisima organske proizvodnje. Za svoje proizvode isključivo koriste ljekovito bilje iz vlastite proizvodnje kao i pčelinje proizvode iz vlastitih pčelinjaka, lociranih na ekološki najčistijim prostorima Bosne i Hercegovine.

Uz dugogodišnje znanje i stručnost u medo-biljnoj apoteci Tim-med supružnici Fatima i Idriz Gerzić spravljaju ljekovite preparate o pčelinjih proizvoda koji potiču iz očuvanog okoliša Bosanske Krupe. Prema riječima, Fatime Gerzić u pitanju je certificirana agrofarmacija: imaju svoje pčele, uzgoj i proizvodnju ljekovitog bilja, a vrše i preradu tih proizvoda. Fatima je farmaceutski tehničar po struci. Nakon rata ostala je bez zaposlenja. Spoznavši koliko med znači u ishrani te koliko mi možemo prirodu iskoristiti počela je sa sakupljanjem ljekovitog bilja.

Ona je danas sa svoji suprugom priznati organski proizvođač, prati evropske trendove. Njihovih 27 artikala s pravom nose naljepnicu koja opravdava naziv organsko. Metode proizvodnje su mehaničke ili galenskog tipa, čime se isključuje termička i hemijska obrada u želji da se u najvećoj mogućoj mjeri sačuva prirodnost. Preparati su svi sa propolisom kao prirodnim antibiotikom širokog spektra i medom kao konzervansom. Fatima uzgaja i aloju. Može se reći da je jedina na našim prostorima i posjeduje za to certifikat. Suprug Idriz je zadužen za proizvodnju meda. Ono sa čim se ponose jeste također njihov ekološko čist med od kestena po koje je Krajina poznata.
U svom asortimanu imaju organske čajeve, sirupe, mehleme, tinkture, sprej, pa čak i bombone od propolisa. Članovi su Saveza organskih proizvođača FBiH i česti gosti na svim sajmovima organske i domaće proizvodnje. Ovo je još jedna pozitivna priča kako struka i upornost na maloj porodičnoj farmi daje dobre rezultate.

moja farma.com