Image default
Vrijeme

U narednim danima oblačno s kišom i pljuskovima

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa. 

Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u narednim danima.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini povremeno su mogući i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19. 

Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U ponedjeljak u našoj zemlji, veći dio dana preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. 

Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Krajem dana novo naoblačenje. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16. 

Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, na jugu zemlje do 28.

Related posts

Biometeorološka prognoza

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Leave a Comment