Image default
Arhiva

U Istanbulu promocija privrednih i investicijskih potencijala Bosne 

Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine u saradnji sa Fondacijom Marmara Grubu i uz podršku Zajednice opština turskog svijeta (TDBB) organizuje “Promotivnu konferenciju privrednih i investicijskih potencijala Bosne i Hercegovine”, koja će se održati u utorak, 05. aprila 2016. godine u WOW Convention Center-u u Istanbulu.
Na konferenciji će se obratiti Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Safet Softić, prvi zamjenik Predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH.

Na poslovnoj konferenciji, pored bh. zvaničnika, prisustvovat će poslovni ljudi Republike Turske kao potencijalni investitori u BiH, predstavnici privredne i trgovinske komore Istanbula, predstavnici fondacija, udruženja i akademskih zajednica Turske, te drugi turski zvaničnici.

Cilj konferencije je predstavljanje BiH i bosanskohercegovačkog privrednog potencijala kao zemlje poželjne za strane investitore. Bit će upriličena i prezentacija bh. privrednih potencijala i mogućnosti stranih investicija koju je pripremila Agencija za promociju stranih investicija (FIPA).

 

(Nap.ba)

Related posts

Roditelji OPREZ: Povrijeđen dječak u eksploziji petarde

S bh. aerodroma građani mogu putovati direktno na više od 20 odredišta u svijetu

Šta su svekrvine oči

Leave a Comment