Image default
Arhiva

U Bihaću ga odbili, a u Tuzli primili Amela na liječenje

Doktorica na hodniku uzviknula je da Amel hitno ostaje na liječenju

Amel Rizvanović, 24-godišnjak iz Velike Kladuše koji je sa teškim dekubitalnim ranama i paralizom kičme iz Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću otpušten na neuvjetno kućno liječenje, primljen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Bolnički tretman

– Ležim u bolnici u Tuzli. Doveli su me ovdje zahvaljujući sugrađaninu Suadu Beganoviću koji ne odustaje da mi pomogne da budem bolje – kratko nam je kazao Amel.

Portparolka tuzlanske bolnice Ersija Aščerić-Mujedinović rekla je za Faktor da je Amel smješten na Odjelu za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju.

– Amel je trenutno stabilan, ali njegovo zdravstveno stanje zahtijeva daljnji bolnički tretman, tako da će biti zadržan na liječenju na UKC-u Tuzla – istakla je za Aščerić-Mujedinović.

Od porodice i sugrađana, koji se bore da spase život 24-godišnjaka, saznajemo da je nakon pregleda u tuzlanskoj bolnici, doktorica na hodniku uzviknula da Amel hitno ostaje na liječenju i da će mu biti pružena sva potrebna pomoć.

U humanitarnoj akciji dosad je za Amela prikupljeno više od 60 hiljada KM. Njegovi najbliži nadaju se da će ga uspjeti poslati na liječenje u Njemačku.

Amel je u aprilu imao saobraćajnu nesreću poslije koje je bio u komi tri mjeseca. Probio je grudni koš, ima dva dripa i dva polomljena pršljena kičme. Nakon jedne uspješne operacije kičme na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, poslan je na daljnje liječenje u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Otpušten iz bolnice

Međutim, iz bihaćke bolnice otpušten je s ozbiljnim dekubitalnim ranama, a doktori su mu na otpusnom pismu napisali da je „pacijent u stabilnom stanju i da može na kućno liječenje“.

Nakon više pokušaja i dalje nismo dobili odgovor iz Bihaća zašto su Amela poslali kući u teškoj životnoj borbi, te zašto nisu reagirali kada je zbog gušenja i neprestanih bolova tri sata ležao u kolima Hitne pomoći čekajući da ga neko od doktora primi.

(Dž. Čolak/Faktor.ba)

Related posts

Razmišljate li o uzgoju HASKAPA (Sibirske borovnice)

Stanje na cestama

Jako nevrijeme pogodilo USK i Zenicu

Leave a Comment