Image default
Arhiva

Turska nije plemenska država, to svi trebaju znati

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je Turska odlučna u nastavku svog aktivnog učešća u međunarodnoj koaliciji koja u borbi protiv terorista ISIS-a broji 63 države, ali da ne može da shvati kako neki članovi te koalicije mogu istovremeno podržavati i obučavati pripadnike terorističke organizacije PYD i YPG koja je sirijski ogranak terorističke organizacije PKK-a.

Erdogan je u pratnji parlamentarnog zastupnika i bivšeg turskog premijera Ahmeta Davutoglua posjetio grad Konyu, a tom prilikom se obratio hiljadama građana koji su se okupili na glavnom gradskom trgu u tom gradu.

“Svi članovi koalicije su naši bliski prijatelji, a to su uglavnom i naši saveznici iz NATO-a. Ne razumijem kako mogu istovremeno biti i uz teroriste PYD-a i YPG-a“, poručio je Erdogan.

Osvrnuvši se i na borbu protiv terorističke organizacije Fetullahci (FETO) koja je izvela neuspjeli pokušaj vojnog udara u Turskoj, Erdogan je kazao da se rijetki članovi te organizacije kaju, te je najavio nastavak borbe i nove mjere u procesuiranju svih povezanih sa tom izdajničkom mrežom.

“Sjećate se da sam i ranije govorio da je ta organizacija oslonjena na vjeru, izgrađena trgovinom, a krov joj je izdaja. Zar se nije tako ispostavilo 15. jula? Međutim, još nešto stalno govorim, uči ćemo im u srž i to smo i učinili, ali još nije gotovo. Nastavljamo borbu protiv izdajnika i otkrićemo sve rupe u kojima se skrivaju“, poručio je Erdogan.

Related posts

Stanje na cestama

Zamjena za šećer: Uzgoj Stevije (VIDEO)

Dolazi nam osma generacija popularnog Golfa

Leave a Comment