Traže se konsultanti na projektu modernizacije cesta u FBiH

JP Ceste Federcije BiH raspisale su Poziv za izražavanje interesa za konsultantske usluge nadzora za Projekat modernizacije cesta u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Naime, Bosna i Hercegovina je dobila kredite od Svjetske banke (IBRD) i od Evropske investicione banke (EIB) za troškove modernizacije cesta u Federaciji BiH i dio sredstava namjerava iskoristiti za konsultantske usluge.

Cilj konsultantskih usluga je da osiguraju postizanje visokog kvaliteta izgradnje i da su svi radovi izvedeni u skladu sa izvedbenim projektom i zaštitom okoliša, tehničkim specifikacijama opisanim u ugovorima o građevinskim radovima i da su učinjeni svi napori od strane izvođača za upravljanje izgradnjom u okviru planiranog vremena i cijene.

Usluge će uključivati nadzor za slijedeće građevinske radove: Izgradnja trećih traka za spori saobraćaj na devet odabranih dionica ceste, rekonstrukcija/sanacija četiri odabrane dionice ceste sa djelimičnom korekcijom ose, rekonstrukcija osam raskrsnica klasifikovanih kao crne tačke na magistralnim cestama, sanacija tri odabrana tunela i sanacija sedam odabranih mostova.

Kako je određeno Pozivom naručilac će dodijeliti navedene radove ili pojedinačno ili u paketu, prema planu nabavke.

Očekivani period izgradnje je februar 2017. godine – decembar 2020. godine, uključujući period odgovornosti za nedostatke po ugovorima građevinskih radova.

JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine pozivaju podobne konsultantske firme da iskažu interesovanje za pružanje usluga.

Poziv je otvoren do 29. decembra 2016. godine. Više informacija možeze saznati OVDJE.

Izvor: Akta.ba