Image default
Arhiva

Ti si najljepša žena na svijetu …

Ti si najljepša jer postiš mjesec ramazan i noću klanjaš, nadajući se oprostu i nagradi od Uzvišenog Allaha.

Najljepša si jer tvoj cilj je sticanje Allahovog dž.š., zadovoljstva.

Ti si ponosna zato što si muslimanka, radiš na potpomaganju Allahove dž.š., vjere,  naređuješ dobro a odvraćaš od zla. Mnogo učiš Kur'an i kaješ se, tvoja šminka su suze, Allaha radi.

Ti si čestita i skrušena, skromna i odmjerena, obrazovana i iskrena, ti si zaista NAJLJEPŠA ŽENA.

Najljepša si zato što si poslušna svojim roditeljima. Lijepog si ponašanja,savjetuješ ,a laž prezireš, ne varaš i ne obmanjuješ, odlikuješ se stidom, čedna si i ponosne duše, ne miješaš se u ono što te se ne tiče, kloniš se licemjerstva.

Ispunjavaš data objećanja, nisi zlobna ni prema kome, čuvaš svoj jezik od ogovaranja i prenošenja riječi, blago postupaš prema svakom, milostiva si i stidljiva, plemenita i velikodušna, olakšavaš a ne otežavaš, ne zavidiš nikom, svoju ljepotu želiš i drugima, udaljena si od hvalisavosti i želje za isticanjem.

Vedrog si lica, prijatna i simpatična, poštuješ starije, koristiš drugima, snalažljiva si i mudra, umjerena si u oblačenju i spoljašnosti, pridržavaš se islamskog bontona, brineš se za stanje ummeta, potajno učiš dovu svojim prijateljicama, darežljiva si i velikodušna, činiš dobročinstva, više voliš drugima nego sebi….

I ZATO SI NAJLJEPŠA ŽENA NA SVIJETU….

Sa svojom ljepotom,bolja si i od sunca. Sa svojim moralom, čišća si od miska. Sa svojom skromnošću, vrijednija si i od kiše. Pa sačuvaj vjerom svoju ljubav, svoju skromnost čuvaj zadovoljstvom i svoju čestitost hidžabom. Sjeti se da tvoji ukrasi nisu zlato, srebro i dijamanti. Tvoj ukras je rekat na sabah-namazu, žeđ za vrijeme posta, milostinja za koju niko osim Njega ne zna, tople suze što brišu grijehe, padanje ničice iz pokornosti prema Allahu i stid pred Gospodarom u trenutku kada te nadvlada nagon za činjenjem grijeha.

Okiti se ukrasom bogobojaznosti, jer ti si najljepša žena na svijetu, pa čak i ako je tvoja odjeća otrcana. Ogrni se skromnošću, jer ti si najljepša žena na svijetu, pa čak i ako si bosa. Čuvaj se života koji vode nesretne i nemoralne nevjernice, jer one će biti džehennemsko gorivo.

(Iz knjige ”Možeš biti najsretnija žena na svijetu” Aid el-Karni)

Obrada: pravisavjeti.info

Related posts

Ideologija “rasnog imperijalizma”

Uzgoj japanskih preplica

KOD SARAJEVA JE JEDNA OD POSLJEDNJIH PRAŠUMA U EUROPI

Leave a Comment