Tarik Kaljanac: Između ostalog za moj uspjeh su kriva jaja Japanske prepelice

Najbolji dokaz za ljekovitost jaja japanske prepelice su sportaši, koji ih redovno konzumiraju...

Model i trener Tarik Kaljanac koji je ostvario veliki uspjeh u Americi objasnio je svojim Facebook prijateljima koja je tajna uspjeha, kada je u pitanju izgled.

Na duhovit način je prokomentarisao odakle svi ti mišići…

Model i trener Tarik Kaljanac otkriva tajnu izgleda: Sedam komada jaja od prepelice svako jutro, ako se puno p*di onda...

DA I JA PRODAM SVOJU TAJNU.

 

Creatin i mega masa to pijem, dozu i po da se razvuče kanta na dva mjeseca…

Pijem jaja od prepelice 7 komada svako jutro, ako p*diš poslije toga smanji na 5 komada, ako i dalje p*dis onda pređi na kokošija jaja od njih nećeš sigurno p*diti, samo nek je koka “talijanka“ takozvana i sve će biti ok… Možeš staviti bananu , malo oraha, meda ma svega što imaš u visećoj, ja sam neki dan greškom povegetio, umalo ne crkoh…

Za sisu bendž, za leđa vratilo, ruke pumpas ono na`, noge ne moraš raditi, niko ne vidi noge ispod šorca, a pogotovo tole kad obučeš.

 

Trbušnjake bajo moj kupiš onaj elektro šoker na top shopu i svaki dan po 15 minuta nek te struja udara.

 

SPORT I PREPELIČJA JAJA
 

Kao zamjenu za kupovne proteine, sportisti mogu konzumirati prepeličja jaja, broj komada – po želji (5 kom za standardni obrok, a kada imate pojačane treninge i utkmice tada i do 10 kom).
Sportisti imaju potrebe za povečanim unosom energije. Konzumiranjem sirovih prepeličijih jaja osjetit će te određeni napredak u energiji i psihičkoj stabilnosti.
Prepeličje jaje veličinom je manje od trećine kokošjieg jajeta, a sadrži veću količinu proteina, a ima manji udio masti. Dobar su izvor vitamina (A, D, B1, B2, B6 i B12), aminokiselina, folne Normalno sve elemente jaja sadrže u miligramima, ali sasvim dovoljno da okrepi, osvježi, ojača i regeneriše ljudski organizam.

Ne sadrže negativan holesterol, a sa samo 15 kalorija predstavljaju pravu energetsku ” bombu ”.

Prepeličja jaja su sportistima vrlo korisna u prehrani jer čiste organizam, a jačaju mišićnu masu, imunitet i psihofizičku stabilnost, što će vam izuzetno pomoći u razvoju sportske karijere (jak imunitet sprečava prehlade, a svaka prehlada ima vnegativnu posljedicu za sportiste i a pogotovo za body bildere).

Za one koji rade na povećanju snage i mišićne mase, koktel od jaja japanske prepelice je savršen izvor energije: 5 jaja, 1 kašika meda i 2 dcl voćnog soka ili mlijeka dobro izmješati i popiti pola sata prije doručka.
Sportisti širom svijeta svakodnevno koriste prepeličja jaja kao “dozvoljeni doping” radi postizanja bolje kondicije organizma.

Kada ih svakodnevno koristite kao dodatak ishrani nisu vam potrebni posebni stimulansi ili sredstva na granici dopinga.
Koktel za aktivnije sportiste: 10 jaja od japanske prepelice, 500 ml mlijeka, banana i kašika meda.