Image default
Arhiva

Taksisti uvode bežični internet, kartično plaćanje

Kako nam je rekao Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taxi, u toku su pregovori s partnerima u vezi s realizacijom ovih projekata. Kartično plaćanje će se vršiti na račun taksi vozača. Taksisti su zadovoljni inovacijama, a posebno aplikacijom “MojTaxi” u koju je uključeno više od 600 vozila.

“Pozitivno smo iznenađeni kako je aplikacija dočekana s oduševljenjem. Mlađa populacija i turisti koriste isključivo aplikaciju, dok naše stare, vjerne stranke i dalje to rade telefonski. Opslužujemo oba sistema s tim da je centrala Sarajevo taxija 10 puta rasterećenija. U jednoj minuti putem aplikacije možete dobiti više od 100 vozila”, rekao je Suljagić za Klix.ba.

Kazao je kako su u ovu aplikaciju uložili puno vremena i finansija s partnerom BH Telecomom, ali da su je odlučili ustupiti svim taksi udruženjima u BiH kako bi i oni mogli imati kvalitetnu uslugu.

“Ovom aplikacijom je povećana sigurnost i vozača i korisnika usluga. Sve se prati iz centra Sarajevo taxija i uskoro ćemo pokrivati cijelu BiH. Niko neće moći uzimati tuđe vožnje, već će raditi tamo gdje je registrovan, a pozitivna stvar je to da ih, kada budu vozili na duže relacije, sve vrijeme možemo pratiti, čime je povećana sigurnost vozača”, kazao je Suljagić.

Naglasio je kako je taksi služba u BiH u padu i da joj prijeti nestanak te da ovim inovacijama pokušavaju poboljšati kvalitet usluga taksi službe ne samo u KS, već u cijeloj BiH.

Related posts

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Biometerološka prognoza

SAVJETNICI

‘Da sam nešto i vidjela, ne bih vam rekla’: Lokalni stanovnici sve češće pomažu migrantima u šumama oko Rijeke

SAVJETNICI

Leave a Comment