Image default
PreporučujemoTehnologijaZabava

Švedska: Probijanje kroz snijeg i pranje veša

Jonna Jinton na svom YouTube kanalu dijeli videa koja prikazuju kako izgleda život u malom selu na sjeveru Švedske, a između ostalog pokazala je kako izgleda svakodnevno probijanje kroz snijeg i pranje veša u ledenom jezeru.

Jinton u svojim videima i na blogu priča kako je s 21 godinu odlučila preseliti iz Geteborga u selo na sjeveru Švedske, gdje se zajedno sa svojim suprugom bavi slikanjem, fotografijom i izradom nakita.

“Moj suprug Johan radi kao kovač i zajedno dizajniramo svoj vlastiti srebrni nakit koji pakujemo i šaljemo iz našeg prekrasnog doma kupcima širom svijeta”, piše na Joanninom blogu.

Na YouTube kanalu u više od 50 videa predstavila je svakodnevnicu uvjetovanu izuzetno oštrom klimom i niskim temperaturama.

Jedan od najgledanijih videa na kanalu je onaj u kojem pokazuje “nordijsku jutarnju rutinu” koja uključuje kupanje u zaleđenom jezeru.

Jinton na snimku u oskudnoj odjeći dolazi do prethodno iskopane rupe u ledu, uskače u vodu i na kraju u potpunosti zaranja ispod leda. Nakon “osvježavajuće” kupke youtuberka je zapalila vatru kako bi se ugrijala.

Još jedan video kojim je Jonna privukla pažnju jeste onaj u kojem pokazuje rutinu pranja veša u zaleđenom jezeru.

Prije samog pranja morala je iskopati rupu u ledu da bi došla do vode, a trljanje veša u ledenoj vodi uzrokovalo je da joj ruke postanu jarko crvene boje.

Njenim “mukama” tu nije bio kraj jer se u povratku kući morala probijati kroz nanose snijega koji su joj sezali skoro do grudi.

Drugi videosnimci na njenim profilima na društvenim mrežama prikazuju svakodnevna dešavanja u selu okruženom šumom – uključujući pojavu sjeverne svjetlost koja oduzima dah, poteškoćama tokom pokretanja automobila na velikim minusima, ali i problemima koje uzrokuje nevrijeme poput polomljenih prozora i snijega u sobi.

Related posts

Koja su najraširenija praznovjerja među Bošnjacima

Hadždž: Detalji, od polaska do povratka (VIDEO)

Kreirano “treće oko” za korisnike pametnih telefona

Leave a Comment