Image default
Sport

Sve su nam utakmice “biti ili ne biti”

Okrećemo se utakmici koja dolazi, moramo puno bolje igrati nego danas, Armenija je jako dobro igrala, povela je, ali nije zadržala to i izgubili su 3:1. Moramo vidjeti da li su svi zdravi za utakmicu koja slijedi, moramo pobjeđivati i moramo dati sve od sebe, a vjerujem da možemo, rekao je Prosinečki

Nakon pobjede nad Lihtenštajnom, selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki na konferenciji za medije nakon susreta rekao je kako je rezultat utakmice bolji nego pokazana igra, javlja Anadolu Agency (AA).

Prosinečki je rekao kako su se igrači na terenu dosta mučili.

“Dosta smo se mučili, a mislimo da će biti lakše. Dali smo brzi gol, mislili smo da će biti lakše. Bilo je par situacija, par prilika, da smo dali drugi gol bilo bi lakše. To se desilo tek u 80. minutu i preveliki je rezultat za ono kako smo igrali. Okrećemo se utakmici koja dolazi, moramo puno bolje igrati nego danas, Armenija je jako dobro igrala, povela je, ali nije zadržala to i izgubili su 3:1. Moramo vidjeti da li su svi zdravi za utakmicu koja slijedi, moramo pobjeđivati i moramo dati sve od sebe, a vjerujem da možemo”, rekao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao kako se moraju fokusirati na susret s Armenijom.

“Protivnik je takav, svi su došli na utakmicu da vide golijadu. Mi nismo bili dovoljno pokretljivi, ni sa pasom nismo bili dobri, ušli smo u utakmicu tako, a Lihtenštajn nas je par puta i iznenadio, gdje su bili i opasni. Nismo bili borbeni, ali je teško kad je u bloku 10 igrača. Moraš biti zadovoljan rezultatom. Mijenjat ćemo u toku ova dva dana. Neke igrače smo odmarali, vidjet ćemo kakav je bilten. Potcijenili smo Finsku, pobijediše sve na kraju. Na nama je da pobijedimo u Armeniji, pa vidjet ćemo, sve će se odlučivati u 10. mjesecu. Vjerujem da ćemo Armence pobijediti, a onda će utakmica s Fincima u Zenici odlučivati. Lihtenštajn nije mogao iznenaditi, ali nismo sigurno bili pravi. Mi koji smo to gledali, vidjeli smo to. Mislim da možemo puno bolje i pokazat ćemo to u narednoj utakmici. Nemamo pravo više na kiks, sve su nam utakmice ‘biti ili ne biti’, moramo pobijediti kako bi imali šanse da odemo na EP”, rekao je Prosinečki.

Dodao je kako će svi naredni susreti biti teški te da je pobjeda imperativ.

“Svaka utakmica će nam biti teška, moramo dobiti Armeniju da bismo imali šanse za dalje. I prije ovog okupljanja sam govorio da će u 10. mjesecu biti odlučivanje i mislim da je ključna utakmica sa Fincima. Svaka utakmica je puna pritiska jer ne smijemo kiksati. Motivacija nam ne smije faliti, ako bilo šta se desi loše, ispali smo iz šansi da idemo na EP. Moramo odmah sve popravljati, bit će nekih novih igrača. Ima igrača koje smo odmarali, poput Bičakčića, Bešića, imamo još igrača. Teška utakmica će biti, gledali smo Armeniju s Italijom, ali su i oni izmučeni, imaju povrijeđenih, crvenih kartona i nadam se da će tamo biti bolje ovdje. I oni moraju da pobjeđuju kao i mi. I prva utakmica koju smo igrali, dominirali smo, ali jako su dobri”, zaključio je Prosinečki.

Selektor Lihtenštajna, Helgi Kolvidsson rekao je kako smatra bh. tim favoritom za drugo mjesto u grupi “J”.

“Već sam rekao da smatram da je BiH favorit za drugo mjesto, mislim da su se dobro razvili i radi se o jakoj reprezentaciji. 80 minuta smo dobro igrali, onda su počeli i zvižduci. Cilj su bili kontranapadi koje nismo iskoristili i cilj je da napredujemo da budemo bolji”, rekao je Kolvidsson te dodao kako će se potruditi u narednim susretima da njegova ekipa “ukrade” bodove.

Selekcija Bosne i Hercegovine savladala je Lihtenštajn rezultatom 5:0, golovima Gojaka, Duljevića, Džeke i Višće. Reprezentativci Bosne i Hercegovine putuju u Armeniju gdje će 8. septembra igrati susret kvalifikacija protiv selekcije Armenije.

Related posts

Preskakanjem konopca riješite se neželjenih kilograma

Juventus želi Ajdina Hasića, glavni skaut “Stare dame” recenzirao bh. dragulja

Dinamo do sada zaradio 17 miliona eura

Leave a Comment