Image default
Ekonomija

Sve dok možemo spasiti jednog ili radnika mi to moramo pokušati…

Mi smo generacija koja napušta vlastitu rodnu grudu zog bolje života u Inozemstvu. Sad čija je to krivica, naše ili vanjske politike, pa i jede i druge, ma da nećemo gubiti vreme pričajući o tome kad koristi od toga nema. Naši politički predstavnici, naši ministri, naš narod su malo su nemarni kad je u pitanju kupovanje domaćih proizvoda.

Od velikog je značaja kupovati domaće, sačuvati ovo malo radnih mjesta i ovo malo napaćenog naroda u Bosni i Hercegovini. Dragi čitaoce medju vama će biti onih što će reći “baš me briga”, šta imam od države. Ima dosta i onih što su svjesni ekonomske situacije, ali nažalost većina je nemarna od naroda do vlasti kad su u pitanju domaći proizvodi. Mi smo svijesni da je starija generacija izmorena od tih silnih nepravdi, ekonomske propasti, da su za daljnu borbu, ali ne treba se predati. Zato je nužno da širimo svijesti građanima a naročito mladim naraštajima, ali svaki patriota da sve od sebe kupovinom u upucivanjem ispravnoj svijesti, a to je da kupujemo domaće proizvode.

Misija i vizija:

Vizija Udruženja je razvijena i prosperitetna Bosna i Hercegovina sa visokim standardom življenja za svakog njenog građana. Mi želimo vidjeti Bosnu i Hercegovinu među najrazvijenijim zemljama Evrope i Svijeta, sa razvijenom tehnologijom i infrastrukturom, obrazovanim kadrom i zemljom ugodnog življenja. Naša misija je podizati svijest građana o potrebi maksimalnog korištenja domaćih proizvoda i usluga u cilju jačanja naše ekonomije i standarda života. Da bi postigli krajnji cilj, a to je Bosna i Hercegovina među razvijenim zemljama Evrope i Svijeta, onda moramo prvo krenuti od sebe i poštovanja prema onome što je naše.

Kupovinom domaćih proizvoda stjećemo nova radna mjesta i ostajemo kod kuće, ako mislite da odlaskom van je med i mlijeko zapitajete se koliko u nekim zemljama vam treba da normalno preživite i steknete vlastiti dom u tuđem zavičaju. Ja mislim da u neki zemljama se baš nećete usrećiti ali će vam trenutno biti bolje nego ovdije.

Val iseljavanja nama kraja i šta god sad da dali narodu, narod odlazi. Ma da nam ništa niko ne daje ali i da daje ali i da daje masom se odlazi iz Bosne i Hercegovine.

Šta učiniti

Kao prvo ćemo da kupujemo domaće proizvode i stime stvaramo bolji budžet i radna mejsta. Zatim bi trebali svaku korupciju prijaviti i iznijeti u javnost. Mnoga državna radna mjesta ukunuti da smanjimo troškove iz budžeta i da voditi evidencije o podjeli tzv. nepovratnih kredina kao pomoć( kome, da li je podoban, može li odraditi taj novac u društveno korisni rad).

Da ne duljimo, kupujte domaće!

Related posts

Genetski nemodificirana soja je budućnost bh. privrede

SAVJETNICI

Savjetujemo: Uštedi troškove tinte pritera

SAVJETNICI

Savjetujemo: Kako bolje surađivati sa šefom

SAVJETNICI

Leave a Comment