SUPKS u Turskoj

SUPKS

SUPKS PRVA I JEDINA PČELARSKA ORGANIZACIJA IZ BIH ČLANICA PLANFOR EVROAZIJSKE GRUPACIJE

I. Međunarodna radionica DOST PLATFORME Alanya Turska 27.04.-01.05.2017 godine .

Plan for platforma se odnosi na udruženja civilnog društva tj; nevladine agencije a vezuje se za prirodu i sumarstvo . Predstavlja zajednički rad i aktivnosti nevladinih agencija na razvoju i sprovodenju projekata iz zaštite prirode , šumarstva , poljoprivrede , pčelarstva , klimatskih uticaja i edukacije djece .
Formirana je 2016 godine u Sarajevu i cini je niz organizacija iz Turske , Albanije , Kirgistana i Bosne i Hercegovine . Danas u okviru programa SUPKS je potpisivanjem povelje platforme postao prva pčelarske organizacija sa balkana članica Plan for platforme . Pored Udruženja sumarskih inzinjera i tehničara FBiH Supks je druga nevladina organizacija iz naše zemlje koja je postala članica ove grupacije . Takođe u okviru ove grupacije platformu je skoro potpisala i Oray bir jedna od najvećih pokrsjinskih organizacija pčelara u Turskoj .
Zaštita prirode , ugroženih i rijetkih živih bića i staništa a posebno pčela je prioritet djelovanja svih pčelara i pcelarskih organizacija u svijetu .
SUPKS ide dalje i aBd gradi jednu modernu organizaciju pčelarstva a ujedno na ovakvim skupovima i radionicama nastoji da dostojno predstavlja Kanton Sarajevo i čitavu Bosnu i Hercegovinu .

Fotografija korisnika/ce Samir Omerovic.
Fotografija korisnika/ce Samir Omerovic.
Fotografija korisnika/ce Samir Omerovic.
Fotografija korisnika/ce Samir Omerovic.
Fotografija korisnika/ce Samir Omerovic.

Za portal pravisavjeti.info piše : Predsjednik SUPKS Samir Omerović