Image default
Arhiva

Sud zaplijenio imovinu Hakan Šukura i njegovog oca u vrijednosti od 200 miliona turskih lira

Turski sud je donio odluku o zaplijeni imovine u vlasništvu bivšeg fudbalera i njegovog oca u vrijednosti od 200 miliona turskih lira (67,58 miliona dolara) nakon što je ustanovljeno da su pružali finansijsku podršku terorističkoj organizaciji FETO.
Odluka suda je došla nakon što je sud zapadne pokrajine Sakarija izdao potjernicu i nalog za hapšenjem fudbalera Hakan Šukura i njegovog oca Selmet Šukura zbog povezanosti sa terorističkom organizacijom FETO.
Dok je Hakan Šukur pobjegao u SAD, Selmet Šukur je uhapšen u  gradu Adapazari.
Prema istraži, otac i sin posjeduju niz nekretnina širom Turske, apartmane u Sakariji, Antaliji, Bodrumu i Istanbulu, zgrade u Adapazaru i Sapanciju i imanja u Kandiri. Policija je također otkrila da je Selmet Šukur izgradio luksuznu vilu u Sakariji.
Porezni inspektori su ustanovili da je Hakan Šukur posjedovao dvije pripremne škole koje su ranije zatvorene uslijed istrage nad terorističkom organizacijom FETO.

Vlasti ove države dovode Šukura u vezu sa Fethullahom Gulenom, koji se nalazi u samoegzilu u Sjedinjenim Američkim Državama, a Turska ga traži jer ga smatra odgovornim za neuspjeli vojni udar 15. jula.

Fudbalska karijera Šukura trajala je od 1987. do 2007. godine. Tursku je predstavljao 112 puta, kada je dao 51 gol.

 

Related posts

Palestinska država na Pariški način

Ova djevojčica ima 7 godina i ona je karate majstor (VIDEO)

Pismo Ćamila Durakovića

Leave a Comment