Što znače hladne noge

Mnogo je onih koji imaju problema s hladnim nogama, odnosno koliko se god toplo odjenuli osjećaj hladnoće i dalje ostaje. Što znače hladne noge i kako si sve možete pomoći. Prije nego krenete u potragu za rješenjima potrebno je utvrditi razlog zašto dolazi do ove neugode.

Neki ljudi su jednostavno zimogrozni i njima uvijek treba više vremena kako bi se ugrijali. Nije važno o kojem se dobu godine radilo, to su osobe koje će reagirati na najmanji pad temperature tvrdeći kako im je hladno i kako se teško mogu zagrijati.

Osjećaj hladnoće u većini slučajeva počinje s nogama, ali kada debele čarape kao i prave zimske cipele ne pomažu, onda treba razmisliti o pomoći liječnika.

Što znače hladne noge? Jedan od najčešćih razloga su problemi u radu štitnjače. Simptomi su debljanje, opadanje kose, hladnoća ne samo nogu nego i ruku te umor.

Ako imate probleme sa štitnjačom i pijete tablete već neko vrijeme, a i dalje imate problema s osjećajem hladnoće u nogama, to znači da bi trebali otići liječniku. Moguće je da su nastupile određene promjene i da dosadašnja doza koju pijete više ne djeluje.

Iako se razlozi hladnih nogu najviše dovode u vezu s nepravilnim radom štitnjače, jasno je kako se na prvom mjestu kada je u pitanju razlog zašto dolazi do osjećaja hladnoće na tom dijelu, nalazi cirkulacija. Problemi u radu cirkulacije najčešći su razlog zašto se osoba ne može ugrijati i zbog čega joj je većinu vremena hladno.


Slaba cirkulacija može nastati kao rezultat nedovoljne količine kretanja ili zbog krvnih ugrušaka. Ako sumnjate na ugruške potrebno je odmah se javiti liječniku kako bi znao na koji će vas način liječiti.

Ponekad su hladne noge povezane sa psihološkim stanjem određene osobe, što znači ako trenutno osjeća strah ili je nervozna, to se može manifestirati osjećajem hladnoće na nogama.

Nije nepoznanica kako ponekad bol praćena trncima ili peckanjem možete biti rezultat nedostatka određenih vitamina ili dijabetesa. U tom je slučaju treba potražiti stručnu pomoć.

Potrebno je pratiti znakove i reagirati na vrijeme jer ponekad u pitanju može biti ozbiljno stanje koje treba što prije početi liječiti, a ponekad je dovoljno promijeniti određene životne navike kako bi se bolje osjećali i mogli napraviti sve što ste planirali.