Image default
Arhiva

Stižu nove aplikacije umjesto Android Pay i Google Wallet

Aplikacija je podijeljena na dva dijela, prvi tab Home prikazuje nedavne aktivnosti plaćanja, obližnje lokalne ponude i prodavnice te druge informacije korištenjem Googleovog interfejsa u stilu kartice, dok se u drugom tabu nazvanom Cards nalaze vaše kreditne, debitne, nagradne i poklon kartice.

Google ima velike planove za Google Pay, a kompanija obaćava da će ta usluga biti proširena na sve Googleove proizvode uključujući Chrome i Assistant. Baš kao što je bio slučaj s aplikacijom Android Pay, korisnici će moći koristiti kartice i informacije za plaćanje pohranjene u Google Payu za širok spektar aplikacija i internet stranica kada koriste uređaj s Androidom ili Chromeom. Google Pay će se moći koristiti i za prijevoz u gradovima uključujući Kiev, London i Portland. Ipak, to će zavisiti od mjesta u kojem određeni korisnik živi i kakav je njegov prijevoz.

Google radi i na integrisanju svoje usluge Google Wallet direktno u Google Pay aplikaciju u SAD-u i Velikoj Britaniji. Zasad je Google Wallet aplikacija preimenovana u Google Pay Sand te je unaprijeđen njen dizajn kako bi odgovarao ostatku Google Payja.

Related posts

Biometerloska prognoza

SAVJETNICI

Polimanac: Danas je uplaćeno 100.776,84 KM poljoprivrednim proizvođačima na ime novčanih podrški

SAVJETNICI

Znate li da su čili papričice dobar analgetik i antibiotik

SAVJETNICI

Leave a Comment