Image default
Arhiva

Stiže nam utakmica s reprezentacijom Portugala

U Zenici u kampu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas su „U-21“ reprezentativci BiH odradili prvi trening u sklopu mini priprema pred kvalifikacionu utakmicu sa Portugalom, koji je jedna od dvije najbolje selekcije u Evropi u ovom trenutku.

Zenička ekipa „Dnevnog Avaza“ se na licu mjesta uvjerila u dobru atmosferu koja vlada u našoj mladoj selekciji. Dosta povrijeđenih Selektor Marinović nam je u razgovoru naglasio da je prvi trening bio uvodnog karaktera.

Imamo dosta povrijeđenih igrača na pozicijama na kojima i nemamo širinu, ipak na nama je da pokušamo u ovih sedam dana naći najbolje igrače koji će najbolje odgovoriti u utakmici. Što se tiče protivnika, mislim da je Portugal zajedno sa Španijom jedna od najkvalitenijih ekipa u Evropi.

Imaju igrače koji igraju u vrhunskim klubovima i većinom su standardni. Pred nama je utakmica u kojoj je nekada i čast biti, jer odigrati utakmicu sa takvim protivnicima predstavlja i čast i obavezu. Uvjeren sam da će naši igrači dati svoj maksimum kako bi stigli do povoljnog rezultata. Da bismo to ostvarili moramo biti iznad nekih naših trenutnih mogućnosti. Znamo da dolaze u najjačem sastavu – rekao je Marinović.

Ulaz slobodan Naša „U-21“ reprezentacija je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija zabilježila jednu pobjedu (Lihtenštajn 6:0) i dva poraza (Švicarska 0:1, Rumunija 1:3).  Utakmica s reprezentacijom Portugala se igra naredni utorak, 10. oktobra, sa početkom od 15:30 u Trening centru NS BiH u Zenici. Ulaz je slobodan. .

Related posts

Redateljica Vesna Marich – Filmovi iz BiH su na nivou dobrog evropskog filma

Nadjačaj tamu grijeha svjetlom dobrih djela

Istanbul: Otvoreno predstavništvo Vanjskotrgovinske komore BiH

Leave a Comment