Image default
Arhiva

Stiže nam jeftino meso 1.klase iz 82'godine

Uprava carine Crne Gore je, povodom informacija u medijima da je tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao u Luku Bar, saopćila “Vijestima” da na kontejnerski terminal takav tovar nije stigao niti je Uprava carina dobila informacije o prispijeću takve pošiljke, što je “standardna procedura kako bi bilo koji brod mogao ući u Luku Bar”.

– U Slobodnoj carinskoj zoni na kontejnerskom terminalu nalaze se pošiljke koje su uredno prijavljene carinskim, inspekcijskim službama, kao i operateru u Luci Bar – navodi se u saopćenju.

meso                                 Dali će i ova pošiljka stići u BiH
Iz Uprave za inspekcijske poslove saopćeno je “Vijestima” da je veterinarska inspekcija u skladu s informacijama iz medija, a u saradnji sa carinskim službenicima, naknadno pregledala dokumentaciju i idenfitikacijsku provjeru pošiljki životinjskog porijekla na Kontejnerskom terminalu Luka Bar.

– Tom prilikom konstatovano je da ne postoje nikakve sumnjive pošiljke. Carina i Inspekcija nije dobili zvanične informacije o prispjeću pošiljke mesa iz 1982. godine. Na kontejnerskom terminalu su pošiljke koje su uredno prijavljene carinskim i inspekcijiskim službama, kao i operateru u Luci Bar – piše u saopćenju.

Još se ne zna da li je tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine završio na teritoriji Bosne i Hercegovine ili neke druge zemlje iz regiona.

Pokušaj  kontaktiranja ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, sveo se na telefoniranje ali nije se javljao na telefonske pozive.

S druge strane, Uprava carina Srbije saopćila je da su preduzete sve mjere kako tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine koji je, kako se spekulisalo, stigao u luku Bar, ne dođe na tržište Srbije.

Savjet čitaocima kupujte od provjerenih dobavljača..

Kupujmo domaće ima smisla , mislimo na naše potomstvo ..

Zdravstvenog i ekonomskog učinka , na nas i naše najmilije ..

Na vama je odluka, a mušterija je uvijek u pravu..

izvor: agencije

Related posts

Vremenski bilten

SAVJETNICI

Zašto napamet prihranjuješ maline? Evo ti savjeta…

SAVJETNICI

Maličević pojašnjava pesticide za malinu (VIDEO)

SAVJETNICI

Leave a Comment