Status koji nas navodi na razmišljanje: Zašto je Mimin život bitniji od mog?

Kad je u pitanju rad novinara u našim velikim tv kućama, hm u najmanju ruku štetan po nas.

Bombarduju nas crnom hronikom lošim vijestima, izmišljaju afere osuđuju ljude unaprijed.

Što tako unište nam dan dok upalimo tv, a često unište i čitave familije svojim piskaranjem .

A kad se desi belaj, onda narod kupi pomoć za njih a tv kuća ih iskoristila i oškartala ..

Nijedna država na svijetu nema tv kuće a pogotovo državne koje mi plaćamo, koje ubijaju svaku nadu i želju za ostankom u državi ko da ih plaća sam Hitler .

Ovih dana svjedoci smo bitke za prikupljanje sredstava kako bi se Mimi Šahinpašiću, poznatom TV voditelju, izvršila druga transplantacija bubrega.

U ovu akciju uključili su se svi, a prije svega Mimine kolege.

Zašto je Mimin život bitniji od mog?

ki

Mimo Šahinpašić je samo jedan iz armije građana naše zemlje koji čekaju na transplantaciju bubrega, a u toj armiji uglavnom su mladi ljudi.

Tako je mladić iz Gračanice, Admir Salkić, koji već 5 godina ide na svakodnevnu dijalizu, iskreno reagovao na svom facebook profilu. On je napisao: “Šta fali meni vak svako drugi dan,na dijalizi sam vec 5g dok cekam svoju prvu transplataciju,državi je to nebitno sad je tu Mimo ciji je zivot bitniji od mog i od ostalih mladjih ljudi,koji je vec bio transplatiran 17g i sad covjek ne moze da ceka.Jer njegov život je skuplji od mog,on je ugrožen životno a ja nisam,njega treba spasit odmah a mene i mnoge ljude ne treba.Ja mogu cekat 5g jer nemam novac za moju operaciju i mnogi ljudi koji cak idu vise od mene i mogu umrijet sutra nikog nece bit briga…zašto? Jer ja nisam javna licnost, nisam babin sin a moj babo se borio za ovu državu da mogu sada drugi u svojim vilama i skupim autima uzivat.Necija vikendica,auto moj život u ovoj državi obican covjek nije vrijedan da živi i stid me je sto sam rodjen ovdje. Mnogi su životi otisli, unisteni nepravedno otice i moj ja nisam bogat covjek moj zivot je nebitan…”

Admiru je svakako prijeko potrebna naša pomoć, a svi zainteresirani mogu mu pomoći ovakokik

Izvor najportal.net/pravisavjeti.info/you tube