Stanje na putevima


Vozači, oprez: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta


Nove sniježne padavine koje su tokom noći zahvatile našu zemlju otežale su i usporile odvijanje saobraćaja, naročito na dionicama u južnim, jugozapadnim i centralnim krajevima. 

Na većini planinskih prevoja na ovim dionicama obavezna je upotreba lanaca za kamione sa prikolicom i šlepere.

Zbog zimskih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica. 

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na dionicama autoputa A-1 Zenica jug – Sarajevo sjever i Sarajevo zapad – Tarčin postavljeno je ograničenje brzine 80 km/h, a na dionicama Sarajevo sjever – Sarajevo zapad i Zvirovići – Bijača brzina je ograničena na 60 km/h. 

Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.