Image default
Arhiva

Stanje na putevima

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 12. 11. 2017. u 06 : 30 sati
Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Posebno izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Drine i Neretve. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A-1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići) saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Za danas je najavljena i obustava saobraćaja na pružnom prelazu Čatići, na dionici R-445 Visoko-Kakanj. Zbog saniranja prelaza u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, saobraćaj će se obustaviti i preusmjeriti na dionicu autoputa A-1 Visoko-Kakanj.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !

Related posts

Ovo je novi Audi A8, auto za “one” punijih džepova

SAVJETNICI

Osnovna upustva za uzgoj pilića (VIDEO)

SAVJETNICI

Telefoni će postat još pametniji!

SAVJETNICI

Leave a Comment