Image default
Arhiva

Stanje na putevima

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 21. 10. 2017. u 07 : 35 sati

Jutarnja magla prisutna je na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez zbog smanjene vidljivosti. Posebno izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne, Neretve i Lašve.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (21. i 22.10.) od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna (dionici Goduš-Sapna). Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Kalesija-Sapna i obratno.

I dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralni put M-17, na lokalitetima Konjic, Donji Hadžići i Drivuša, zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe, kao i regionalne puteve: Semizovac- Visoko, Srebrenik-Orahovica Donja i Živinice-Međaš.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE,  BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA !

Related posts

Za duži život jedite 10 puta dnevno

Dal’ ste pokušali napraviti rižoto sa blitvom

Trebaju li Muslimani slaviti “Silvestrovo”, “Novu Godinu”, “djeda mraza” i slične kršćanske praznike?

Leave a Comment