Stanje na putevima

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 27. 09. 2017. u 11 : 30 sati
Danas počinju radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično..

U toku su i radovi na izgradnji pristupnog puta na magistralni put M-17, kod mjesta Donji Hadžići, gdje se u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, u toku je sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U toku su radovi u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU

Podijeli objavu
Prethodni članakVremenski bilten
Sljedeći članakRadarska kontrola