Image default
Arhiva

Stanje na putevima

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 24. 09. 2017. u 08 : 00 sati
Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila magistralnom putu M-16 Klašnice- Bosanska Gradiška u mjestu Mahovljani saobraćaj se odvija redovno, bez zastoja.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (Ljubogošta-Pale) u toku su radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 i R-470 Živinice-Međaš, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, zatim magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići i Drivuša, kao i regionalni put R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se u narednih mjesec dana može očekivati sporije saobraćanje.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“.  Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Related posts

Stanje na cestama

Svi ekonomski pokazatelji u Federaciji BiH su u porastu

Ubrzajte metabolizam i sagorijevanje masti malim promjenama

Leave a Comment